Scale-up Consultant

 

Het bedrijfsleven wordt verrijkt met de komst van nieuwe innovatieve en jonge organisaties met een hoge ambitie, oftewel start-ups die doorgroeien naar scale-ups. Toch overleven tweederde van deze scale-ups de eerste 3 jaar niet en dat is jammer. Vanuit organisatieperspectief is het cruciaal dat scale-ups de juiste mensen aannemen, de cultuur bewaken, goede strategische keuzes maken en sturen op resultaten om te kunnen doorgroeien. En dat vraagt allemaal om een andere vorm van leiderschap.

 

Ben jij eigenaar van een scale-up? Is jouw bedrijf in korte tijd enorm gegroeid? Ben je van een lonesome cowboy ineens een ondernemer geworden met tientallen mensen die voor je werken en die je allemaal moet aansturen? En vraag je je af hoe? In dat geval heb ik de oplossing voor je!

 

HR-frame

Voor owners van scale-ups heb ik een HR-frame ontworpen waarmee ik samen met jou in korte tijd en in logische stappen jouw organisatie inricht. Door middel van een scan breng ik in kaart waar je vandaan komt, wat er al aanwezig is en wat er ontbreekt. Op basis van deze uitkomsten begeleid ik jou bij het maken van de juiste keuzes. Samen ontwerpen wij jouw organisatie ‘opnieuw’ met een pragmatisch en voor jou op maat gemaakt HR-frame. Dit HR-frame bestaat uit verschillende elementen, zo kan je gefaseerd doorgroeien passend bij jouw tempo en jouw vraagstukken. Door het HR-frame te gebruiken ontstaat duidelijkheid en rust in je organisatie. Dat creëert weer ruimte voor innovatie, creativiteit, groei en dat in een heel prettige werksfeer.

 

Deal jij ook met vragen zoals: "Do I have to change a winning team?" "Hoe houd ik de eigen cultuur vast?", "Waarom is het zo lastig om je medewerkers aan te sturen?","Hoe ontwikkel ik mijn bedrijf verder?" en "Welke stappen zet ik dan als eerste?" Ik help je graag deze vragen te beantwoorden en op te lossen. Het resultaat voor jou is een stevig toekomstbestendig fundament gebaseerd op jouw organisatiewaarden en ambities. Zo wordt jouw scale-up ready to grow en blijft jouw 'nieuwe organisatie' levensvatbaar. Ik kom er graag met je over praten.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit HR-frame en over de resultaten die ik samen met je kan bereiken? Neem dan contact op via de contactknop en vul het contactformulier in. Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken.

contact